Američke palačinke

Image result for Američke palačinkeIma li neko na svijetu da ne voli palačinke, bilo da su to domaće, u restoranima ili možda čak američke palačinke?Od nasih se americke razlikuju po izgledu, tačnije po debljini.Deblje su od naših, debljina im je oko pola centimetra.Postoji nekoliko različitih vrsta receptura za spremanje američkih palačiki,meni je ovaj najdraži i nekako najlakši za zgotoviti.

Za američke palačinke nam je potrebno sledeće:

1. jogurt 200 ml

2. mlijeko 200 ml

3. jaja 4 komada

4. pračak za pecivo 2 žličice

5. otopljeni maslac 2 žličice

6. šećer 80 gr

7. vanilin šećer 1 vrečica

8. malo soli

Moram da napomenem da sve što spremate,morate da spremate sa ljubavlju bii to palčinci, bilo kuhanje ručka, bilo šta, morate sa ljubavlju da radite.Inače vam neće uspijeti onako kako bi trebalo ili kako ste vi to zamislili.

Pripremanje :

U jednu zdijelu sjediniti sve suhe sastojke.

Onda u drugu zdijelu odvojiti žumanjke od bjelanjaka, u žumanjke dodati jogurt i mlijeko pa sve dobro izmiješati da se sve sjedini.

Otopite maslac. Smijesu od jaja, jogurta i mlijeka dodati u suhe sastojke i miješati mikserom, dok se sastojci ne sjedine.Ali nemojte predugo miješati da tijesto ne postane žilavo.U smijesu dodajte maslac koji smo otopili i dobro izmješajte. Bjelanjke dobro izmutite pa ih dodajte u pripremljenu smijesu.Možemo pristupiti pečenju.

Tavu skroz malo premažite uljem, kada se dobro zagrije smanjuje se vatra.

Zaimačom se zagrabi malo smijese i ubaci u sredinu tave.Pecite na laganoj vatri dok svi mjehuriće ne popucaju, sa gornje strane. Kada popucaju preokrenite palačinku i još nekoliko minuta pecite.

Kod pečenja je najbitnije da vatra ne bude jaka, kako ne bi prigorjele a da iznutra ostanu sirove.

Palačinke ne valjaju ni kada su prepečene, stoga je dobro s vremena na vrijeme probosti čačkalicom da se provijeri.Ukoliko vam ostane nešto smijese ne stavljajte je u frižider,nego odmah sve pecite.

Kada su gotove americke palačinke možete ih premazati sa javorovim ili nekim drugim voćnim sirupom.

Prijatno