Bucatini recept

Image result for Bucatini receptUkoliko vam treba da spremite nešto na brzinu a ne da vam se po ovim vrućinama boraviti u kuhinji, evo jednog kratkog recepta s još kraćim vremenom pripremanja. Bit će vam potrebno negdje oko 25 minuta. Tjestenina Bucat s graškom i pancetom.

Najprije kažimo i koju riječ o tjestenini.

Bucatini tjestenina je takoreći, neki standard za kuhinje Italije, posebice mjesta oko Rima. Bilo da je riječ o tankim, elegantno dugim tjesteninama, savršeno se uklapaju s različitim umacima. Jedno je sigurno: za dobar obrok s tjesteninom morate je poznavati. Možete je kombinirati s raznim jelima s mesom, plodovima mora, same ih spremati, što vam god padne na pamet.

Za ovaj recept nam je potrebno

  • 1. Bucatina malo debljih špageta 400 grama
  • 2. panceta ili pršut narezano na tanke kriške 50 grama
  • 3. maslinovo ulje 1 žlica
  • 4. luk 1 komad sitno sjeckan
  • 5. smrznuti ili sviježi grašak Podravka 300 grama
  • 6. ricotta sir 250 grama
  • 7. sir ribanac 1/2 šalice
  • 8. morske soli 1/2 čajne žlice
  • 9. mljeveni papar ili crni papar ¼ čajne žličice

Bucatine se kuhaju u slanoj vodi u velikom loncu i, da ne zaboravimo, prema uputama. Poslije nekih 3 minuta kuhanja dodajemo i grašak u vodu s tjesteninom.

Vodu iz graška i tjestenine procijediti, ali ostaviti jednu šalicu.

U međuvremenu panceta se prži na srednje jakoj vatri, dok ne dobije smeđu boju. Luk pržite na maslinovom ulju nekih 5-8 minuta dok ne smekša.

Ricotu, sol, ribanac, vodu i papar od kuhanja sjediniti s tjesteninom i graškom. Sve izmiješati dok se fino ne sjedini. Panceta se namrvi po tjestenini pa se opet sve dobro promiješa. Jelo je spremno za degustaciju.

Posluživati sa zelenom salatom i odlično ide sa suhim crnim vinom.

Možete pronaći mnogobrojne recepte za spremanje ovoga jela, međutim meni je ovaj najdraži, a nadam se da će biti i vama.

Dobar tek !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *