Motovun Film Festival: čarolija osjećaja i jedinstveni doživljaj

Image result for Motovun Film FestivalMotovun je istarsko selo, smješteno na brežuljku u dolini Rijeke Mirne. Okruženo gustim šumama i netaknutom prirodom, pruža jedinstvenu panoramu sa svake lokacije naselja. Posebno su popularne slike Motovuna kad se ujutro pojavljuju prve zrake sunce. Magla koju stvara vlažan zrak rijeke otkriva sve čari ovog mjesta, osjećaj koji pruža takva vizura je jedinstven, čista čarolija!

U ovakvom se ambijentu već dvadeset prvu godinu za redom organizira jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Hrvatskoj: Motovun Film Festival.

Festival se održava tijekom mjeseca srpnja, a ove će godine svoje kulise otvoriti od 24. do 28. srpnja. Projekcije filmova se održavaju u različitim terminima tijekom dana i na različitim lokacijama, a ponuda je iz godine u godinu sve bogatija. Na festivalu nastupaju poznata međunarodna imena iz filmske industrije filmska industrija, koja su nagrađivana na međunarodnim festivalima diljem svijeta. Tako će se danas na gustom festivalskom rasporedu pojaviti i Rade Šerbedžija, koji uvijek vrlo rado prihvaća poziv organizatora.

Posjet festivalu prava je avantura te iza toga stoji čitava organizacija. Kako je Motovun vrlo malo selo, koji zajedno s okolnim naseljima broji manje od tisuću stanovnika, teško je smjestiti tako veliki događaj unutar starih gradskih zidina koje okružuju to prekrasno mjesto. Stoga organizatori već godinama organiziraju vožnju autobusom do samog središta događaja. Uspinjanje autobusom do vrha brežuljka sama je po sebi prava avantura, koja može izazvati opasnu vrtoglavicu, ako se uzme u obzir da je cesta jako uska, a odredište se nalazi na 277 metra nadmorske visine.

Ali isplati se sve to, jer kada počinjete šetati Motovunom primijetit ćete kako to malo mjesto zapravo krije strašnu životnu energiju, kako svaki kamen zrači posebnom strašću. Prepoznali su to deseci tisuća posjetitelja koji svake godine posjete Motovun za vrijeme festivala.

Neponovljiva avantura u srcu divljine, umjetnička strast prema filmskom stvaralaštvu, zagarantirana zabava do ranog jutra, jedinstveni doživljaj mjesta u kojemu je vrijeme stalo…sve su to odlični razlozi da posjetite Motovun i MFF.